Olet täällä

Kuntalaisille paljon käytännön tietoa terveyspalveluista

Sysmä terveyskeskukseen on koronatilanteesta huolimatta turvallista tulla. Älä jää selkeiden oireiden ilmetessä kotiin, vaan ole puhelimitse ajoissa yhteydessä terveysasemalle, jossa terveydenhuollon ammattilainen arvioi tilanteesi. Ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ylläpitää hyvinvointia epidemian aikana ja sen jälkeen. Hoidon tarpeen arvio -puhelimessa on takaisinsoittojärjestelmä. Kuuntelethan nauhoitteen ohjeistuksen kokonaan ja toimit ohjeistuksen mukaisesti. Ethän katkaise puhelua, sillä muutoin takaisinsoittojärjestelmä ei tallenna puhelinnumeroasi takaisinsoittoa varten.  Reseptiuusinnat, omien tietojen katselu onnistuu Kanta.fi-palvelun kautta Omakannasta.

Muistutamme myös varotoimenpiteenä, että vastaanotolle tulee saapua korkeintaan 10 minuuttia ennen varattua aikaa. Toivomme, että saavut vastaanotolle yksin tai yhden saattajan kanssa. Pyydämme asiakkaita myös pitämään odotustiloissa riittävän turvavälin muihin asiakkaisiin. Riskiryhmäläisten kohdalla käytämme riittäviä suojavarusteita. Ylimääräistä asiointia terveysaseman tiloissa pyritään välttämään ja esimerkiksi todistukset postitamme potilaalle.

Kaikilta vastaanotto- ja päivystyspotilailta tiedustellaan hengitystieoireita. Tämä ei vaikuta hoidon saamiseen, vaan auttaa ohjaamaan potilasta oikeaan paikkaan. Kaikki hengitystieoireiset potilaat ohjaamme soittamaan päivystysavun numeroon 116 117.

Avosairaanhoito

Lääkärille ja sairaanhoitajalle voi saada aikoja myös muissa kuin päivystyksellisissä asioissa. Usein vastaanottokäynti voidaan korvata puhelimessa tapahtuvana vastaanottona. Seuraamme koronatilannetta ja tarvittaessa toimintaa mukautetaan ja jo annettuja aikoja saatetaan joutua perumaan tai muuttamaan puhelinajoiksi.

Neuvola

Terveydenhoitajan vastaanottotoiminta jatkuu normaalisti. Neuvolakäynnit jatkuvat raskaanaolevie.Ajanvaraus neuvolaan puhelimitse 044 4942570.

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhoitaja jatkaa kesän aikana tulevien ekaluokkalaisten tarkastuksia. . Tarkastukseen kutsutaan erikseen.

Fysioterapia

Ajanvaraustoiminta on käynnistynyt. Fysioterapeutin arvion perusteella myös yli 70 -vuotiaat voivat tulla vastaanotolle. Ajanvaraus numerosta 044 494 2579
Ryhmätoiminta on toistaiseksi tauolla

Yhteystiedot ja lisätietoja verkkosivuiltamme terveys.sysma.fi