Olet täällä

Suun terveydenhuollon palvelut toimivat taas normaalisti

Sysmässä suun terveydenhuollon vastaanottotoiminta on palannut normaaliksi koronarajoitusten jälkeen. Jos hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanottoaikasi peruttiin keväällä, voit ottaa nyt yhteyttä ajanvaraukseen ja varata itsellesi uuden ajan. Lähetämme myös kutsuja hammashoitoon hammassairauksien riskiryhmiin kuuluville, esimerkiksi lapsille.

Arkipäivystykseen vain kiireelliset särky- ja tapaturmatapaukset

Huomioithan, että suun terveyden arkipäivystyksessä hoidamme edelleen vain kiireelliset ja äkilliset särky- ja tapaturmatapaukset. Hoidontarpeen arviointi tehdään puhelimitse.

Asiointi on turvallista

Huolehdimme vastaanotolla potilaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta muun muassa tehostetulla käsihygienialla ja asianmukaisin suojauksin. Asiakkaille on käytössä vetyperoksidipitoinen suuhuuhde. Lisäksi olemme kiinnittäneet erityistä huomioita pintojen, kuten hoitotuolien, kalusteiden ja ovenkahvojen puhdistamiseen.

Ohjeet potilaille

Toivomme, että vältät yhä turhaa oleskelua odotustiloissa ja huomioit turvavälit odotusaulassa. Myös hyvästä käsihygieniasta pidämme kiinni. Pyydämme lisäksi, että hampaat harjataan kotona ennen vastaanotolle tuloa.

Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita tai oireita on ollut viimeisen kahden viikon aikana, ei vastaanotolle saa tulla. Tässä tapauksessa pyydämme sinua soittamaan meille. Siirrämme aikasi noin kolmen viikon päähän.

Jos sinulla on kiireellisen tai välittömän hoidon tarve ja sinulla on koronainfektio tai sitä on syytä epäillä, ei hoitoa anneta silloin Sysmän hammashoitolassa. Tällaisessa tilanteessa hoitopaikkana on aina Päijät-Hämeen keskussairaalassa sijaitseva Akuutti24 infektiopäivystys. Myös tässä tilanteessa sinun pitää ottaa ensin yhteyttä puhelimitse Sysmän hammashoitolaan ja ohjeistamme, mitä sinun pitää tehdä.

Tärkeät numerot
Suun terveydenhuollon arkipäivystys ja kiireettömän hoidon ajanvaraus
p. 044 494 2569
(ma-to klo 8-15, pe klo 8-14)
Sysmän sotekeskus, Leppäkorventie 33

Suun terveydenhuollon ilta- ja viikonloppupäivystyksen ajanvaraus
p. 03 819 2385

(ma-pe klo 14-21 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 8-21)
Akuutti24, Keskussairaalankatu 7, 15850 Lahti